Thuis Kwis 2020

Vanwege de coronamaatregelen kon er in 2020 geen Balkumse Kwis georganiseerd worden. Als alternatief hebben we de Thuis Kwis georganiseerd. Of je nu alleen woonde, met z’n tweeën of met een heel gezin, iedereen kon meedoen. Al voor de echte start ontvingen deelnemers een startpakket en begon de voorpret. Op 27 december 2020 ging het echt los en kregen de deelnemers digitaal vragen en opdrachten. Op drie momenten konden ze deelnemen aan een online kwis. Ze hadden tot en met 3 januari 2021 de tijd om alles te beantwoorden en uit te voeren. De nadruk lag dus niet op snelheid en minder op competitie, maar vooral op gezellig bezig zijn vanuit je eigen huis.

Creativiteit

En dat iedereen leuk bezig is geweest, bleek uit alle creatieve uitspattingen. Hieronder zie je een samenvatting van de prijs winnende unieke creaties.

Prijs winnende creaties rijmelarij

Prijs winnende creaties familiewapen

Prijs winnende creaties heel Balkum bakt

Prijs winnende creaties kerstkransjes

Prijs winnende creaties kerstverhaal

Prijs winnende creaties nieuwjaarswens

Prijsuitreiking

Omdat de Thuis Kwis vooral om de gezelligheid ging, gingen er niet alleen prijzen naar de allerbesten. Er waren ook aanmoedigingsprijzen, omdat iedereen druk bezig is geweest en enorm zijn of haar best heeft gedaan. En dat verdiende deze editie de meeste waardering. Helaas was het niet mogelijk om een prijsuitreiking te organiseren. De meeste deelnemers kregen daarom hun prijs in de brievenbus, maar bij enkele prijswinnaars kwam de Mirroise Bok de prijs persoonlijk overhandigen.

Mirroise Bok

De Mirroise Bok kon het ook verder niet laten om zich met de Thuis Kwis te bemoeien. Vooraf had hij natuurlijk zijn hersenspinsels al met al zijn vrienden gedeeld. En het was een bewogen jaar voor de Mirroise Bok, door zijn metamorfose. Die maakte dat hij de deelnemers van de Thuis Kwis vooraf en achteraf durfde toe te spreken. Maar de Mirroise Bok blijft een zwijgzaam en mysterieus type.

Kwisboekje

Het kwisboekje met de antwoorden is hier te bekijken.