Tips & Trucs

Op deze pagina zullen we jullie voorzien van een aantal tips, trucs en technieken voor het succesvol maken van de Balkumse Kwis. De aanbevelingen hoeven niet per se te worden opgevolgd. Door de tips vooraf goed door te nemen kun je tijd winnen op de kwisavond en je maximaal richten op de vragen. Een goed begin is het halve werk…

TIP! 
Voeg de Mirroise bok als vriend toe op Facebook. Wie weet kan het nog van pas komen!

TIP! 
Test ruim van te voren of het internet op je “werkplek” wel werkt. Vooral wanneer jullie met meerdere apparaten willen werken.
Zonder internet kunnen jullie een heleboel vragen niet beantwoorden!

TIP!
Een team bestaande uit 6 personen kan/mag, maar zal het aardig druk hebben. Wat dan wel het juiste aantal is? Dan kan de organisatie niet zeggen! Zorg in ieder geval voor een goede captain die de taken (naar ieders kwaliteit) verdeelt.

 TIP!
Niet alles is te googlen…

TIP!
Heeft je team een 2e contactpersoon/ teamcaptain? Kan handig zijn… bijv. bij het ophalen van het vragenboekje.

TIP!
Kent ieder teamlid jullie teamnaam en teamnummer?
De teamleden die op pad gaan (voor bijv. de buitenopdracht en de geheime opdracht) hebben deze sowieso nodig. Communiceer dit goed binnen je team!

TIP!
Lees de spelregels en het reglement vooraf goed door!

TIP!
Spelfouten zijn ook fouten…

TIP!
Verzamel betrouwbare (én goedwerkende) informatiebronnen.

TIP!

Bedenk een manier om alle losse pagina’s van het vragenboekje uit elkaar te houden. Het wordt een warboel als er vele exemplaren van dezelfde pagina in omloop zijn!

TIP!
Lees de vragen en instructies in het vragenboekje goed door!

TIP!
Ververs op de kwisavond regelmatig de website(s) van de Balkumse Kwis. Door het continue bijwerken en/of aanpassen van gegevens, duurt het soms wat langer voordat nieuwe informatie zichtbaar is.

TIP! 
Houdt de advertenties van de Balkumse Kwis in de gaten.

TIP!
Lever het vragenboekje netjes, volledig ingevuld in met de pagina’s op de juiste volgorde. Gebruik de andere exemplaren van het vragenboekje om in te kladden.

TIP!
Het is niet vanzelfsprekend dat alle informatie op een (bepaalde) website op de kwisavond zichtbaar blijft… Zorg voor back-ups, printjes, of maak old-skool samenvattingen. Misschien zelfs wel van deze tips.